Live Live

Zwaluwen'30 onnodig uit bekertoernooi geknikkerd

Gepubliceerd: Woensdag 27 februari 2019 17:01

Zwaluwen'30 onnodig uit bekertoernooi geknikkerd

LANGBROEK - Zwaluwen'30 uit Hoorn is uitgeschakeld in de districtsbeker. In Langbroek vond de ploeg van Ron van de Gracht geheel onnodig zijn Waterloo tegen SVL, 2-1.

De start van de wedstrijd was veelbelovend want de Hoornaren speelden volwassen en in een hoog tempo terwijl SVL het vooral moest hebben van de omschakelmomenten. Het goede spel van Zwaluwen'30 betaalde zich uit in een vroege treffer van Thomas Hand, 0-1. Zwaluwen'30 bleef het betere van het spel houden maar verzuimde de vele kansen om te zetten in een score. De ruststand werd 0-1 daar waar 0-3 eigenlijk de verhoudingen beter zou weergeven. 

Na de pauze kwam SVL, ook een 1e klasser, terug in de wedstrijd. Met enig geluk werd een vrije trap laag geschoten. De bal zou nog kunnen gekeerd worden op de doellijn maar de ervaren Ivo Rottiné tilt zijn voet op waardoor zijn doelman kansloos was, 1-1. SVL veerde op en begon opportuun te spelen terwijl het niveau van Zwaluwen'30 beduidend minder was dan in de eerste helft. Tien minuten voor het einde kregen de Hoornaren hiervoor de rekening gepresenteerd toen vanaf de linkerkant een pass richting het doel werd gegeven en met een kiezelharde kopstoot Wouter van Hoof de 2-1 liet noteren. 

In de slotfase probeerde Zwaluwen'30 nog van alles maar moest dit met 10 man doen omdat Suleiman met liesklachten geblesseerd het veld verliet. SVL hield de gelederen gesloten en schaart zich bij de laatste 16 van het districtsbekertoernooi. Zwaluwen'30 mag zich opmaken voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag als het DHSC uit Utrecht ontvangt en bij winst is de tweede periodetitel een feit voor de Hoornaren.

Zoals gezegd zal aanstaande zaterdagmiddag Zwaluwen'30 op eigen veld een gooi doen naar de tweede periode in een directe confrontatie met concurrent DHSC uit Utrecht.

Foto's: Leo Giovannangelo

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nlNa afloop sprak Sport Actueel met aanvoerder Ivo Rottin� van Zwaluwen'30 en zijn trainer/coach Ron van der Gracht.


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services